top of page

Om meg:
Randi Dyngeland

Fra ung alder har jeg vært aktiv, ambisiøs, meget matglad og litt for modig for mitt eget beste. 

Mot slutten av barneskolen skulle jeg lære meg selvforsvar for å ta igjen i en del kjipe situasjoner som kunne oppstå på skolen. Jeg begynte å trene taekwondo og ble hektet. Like etter begynte jeg å konkurrere og fikk svart belte på rekordtid slik at jeg kunne delta i større internasjonale konkurranser. Jeg ble tatt inn på et prosjekt underlagt Norges Kampsportforbund og landslaget, broprosjektet, som skulle gjøre overgangen fra junior til senior mer overkommelig. På den tiden var jeg kommer inn på Tertnes videregående skole på Toppidrettslinjen til Olympiatoppen Vest. Etter videregående fikk jeg plass på landslaget og flyttet fra Bergen til Oslo. I Oslo gikk dagene i ett med trening 6 dager i uken med opptil 2 økter dagen, noen på Olympiatoppen og de fleste i Kampsportforbundet sine lokaler. Det tok tid å bli vant til trenings belastningen og forventningene som fulgte. Jeg valgte i tillegg å begynne å studere ernæringsfysiologi på Bjørknes Høyskole (nå Oslo Nye Høyskole).


I løpet av de litt over 4 årene på laget møtte jeg en del motgang, men oppnådde mange gode prestasjoner og resultater. Jeg fikk ikke minst kjenne på mye mestring, der det beste resultat jeg har er gull i U21 EM. Jeg har nå tatt det tunge valget om å legge idretten på hyllen, men det å pensjonere seg har bydd på utfordringer i seg selv. Satsingen min har nok ikke vært bærekraftig og helsemessig forsvarlig, da både vektregulering og egne urealistiske forventninger har gjort at jeg må jobbe med meg selv psykisk i en god stund fremover. På den andre siden kan jeg takke idretten for at jeg har en stor tro på meg selv og egne evner. Jeg har møtt mange gode mennesker som har hjulpet meg til å bli den personen jeg er i dag - takk til dere alle. Jeg ønsker å bruke ressursene mine til noe godt - å hjelpe andre.

Om meg: About

Om firmaet

Uruz - Health & well-being tilbyr kompetanse i ernæring og hvordan takle motgang basert på egne erfaringer. Workshop i ernæring vil bygge på kunnskap tilegnet meg fra en bachelor i ernæringsfysiologi og oppdatert kunnskap om idrettsernæring gjennom deltidsstudiet IOC Diploma in Sports Nutrition. Kunnskap om god ernæring skal kunne brukes i hverdagen, så praktiske råd står høyest på prioriteringslisten.  


Som ung idrettsutøver skulle jeg ønske at det var en god kilde til pålitelig informasjon om kosthold, vekt og egne forventninger - noe som kunne hjelpe meg å akseptere at jeg var menneskelig og gjorde feil. Jeg ønsker å være en slik kilde til kunnskap, forståelse, samt å bidra med å forebygge spiseproblematikk og andre psykiske utfordringer. Med forfriskende åpenhet og faglig påfyll håper jeg at dette kan utgjøre en forskjell.

Runen jeg har brukt i logoen, Uruz, er fra futhark alfabetet, som er runeskrift og stammer helt tilbake til 100-tallet. Runen betyr «vill okse» eller «urokse». Det kan tenkes at i eldre tid var det en stor bragd å felle en slik okse, og det krevde stor utholdenhet og styrke. Derav kommer betydningen av logoen frem som indre styrke, helse, utholdenhet, mot og livskraft. Med kraften fra Uruz ønsker jeg å skape større åpenhet rundt psykisk sykdom og bidra til kunnskapsløft innen ernæring.

Ta kontakt for spørsmål og booking! 

Om meg: About
bottom of page